Kedudukan Amanah, Kewarganegaraan & Cari

Kedudukan Amanah, Kewarganegaraan & Cari

Jika enjin carian boleh membuat keputusan untuk mempercayai pautan atau akaun sosial, bolehkah mereka belajar untuk mempercayai laman web? Sudah tentu. Ramai SEO percaya bahawa laman web amanah memainkan peranan besar dalam sama ada tapak akan berjaya atau gagal dari perspektif carian.

http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/
Perlukan SEO ?

Kuasa

Adakah tapak anda mempunyai kuasa? Adakah pemimpin yang diiktiraf secara luas di bidangnya, kawasan, perniagaan atau dengan cara lain? Itu matlamatnya.

Tidak ada yang mengetahui dengan tepat bagaimana enjin carian mengira kuasa dan, sebenarnya, mungkin ada isyarat pelbagai “kuasa”. Jenis pautan yang diterima oleh laman web anda (pautan yang berkualiti atau “kejiranan”?) Atau rujukan sosial (dari akaun yang dihormati?) Dan metrik pertunangan (klik panjang?) Semuanya boleh memainkan peranan di pihak berkuasa tapak. Sudah tentu, sentimen negatif dan ulasan mungkin menyakiti pihak berkuasa laman web.

Pertunangan

Tapak yang berkualiti harus menghasilkan interaksi bermakna dengan pengguna. Enjin carian boleh cuba mengukur interaksi ini – pertunangan – dalam pelbagai cara.

Sebagai contoh, berapa lama pengguna kekal di halaman anda? Adakah mereka mencari, klik melalui penyenaraian anda, tetapi kemudian segera “melantun” kembali ke hasil untuk mencuba sesuatu yang lain? Tingkah laku “pogosticking” boleh diukur oleh enjin carian dan boleh menjadi tanda bahawa kandungan anda tidak terlibat.

Sebaliknya, adakah orang-orang menghantar masa yang agak lama mengkaji semula kandungan anda, berhubung dengan kandungan yang serupa di tapak lain? Metrik atau “klik masa” pada masa itu adalah satu lagi jenis penglibatan yang enjin carian dapat mengukur dan digunakan untuk menilai nilai relatif kandungan.

Gerak isyarat khidmat seo sosial seperti komen, saham dan “suka” mewakili cara lain yang penglibatan mungkin diukur. Kami akan membincangkannya secara terperinci di bahagian Sosial panduan ini.

Enjin carian biasanya cagey tentang penggunaan metrik pertunangan, apalagi ciri metrik tersebut. Walau bagaimanapun, kami percaya penglibatan diukur dan digunakan untuk memaklumkan hasil carian.

Sejarah

Oleh kerana enjin carian sentiasa melawat laman web anda, mereka dapat memahami apa yang “biasa” atau bagaimana anda telah berkelakuan dari masa ke masa.

Adakah anda tiba-tiba menghubungkan kepada enjin carian yang euphemistically memanggil “kejiranan yang buruk?” Adakah anda menerbitkan kandungan mengenai topik yang anda tidak biasanya dilindungi? Perkara-perkara semacam itu mungkin menimbulkan loceng penggera.

Kemudian sekali lagi, laman web berubah, sama seperti orang ramai, dan sering menjadi lebih baik. Perubahan tidak diambil secara berasingan. Faktor lain juga dinilai untuk menentukan sama ada sesuatu yang membimbangkan telah berlaku.

Begitu juga, laman web yang mempunyai sejarah melanggar garis panduan dan menerima pelbagai penalti mungkin lebih sukar untuk berfungsi kembali ke carian yang menonjol.

Akhirnya, rekod prestasi keseluruhan yang baik boleh membantu anda. Sebuah laman web yang lebih lama dan lebih mantap mungkin dapat menjelajah bersama-sama dengan kejayaan pencarian, sementara laman web baru mungkin perlu membayar “bea masuknya” untuk bercakap selama beberapa minggu, bulan atau bahkan lebih lama untuk mendapatkan penghormatan.