Cara Tukar Bateri Kereta Yang Lama

kereta sewa murah kuala lumpur

Bersumpah untuk menyerah. Inilah kaedah untuk menggantikan bateri kenderaan anda.

Walau seberapa baik anda memperlakukan kenderaan anda, bateri kenderaan walaupun semuanya hancur seperti yang diharapkan dan harus diganti. Ini hanyalah salah satu perkara pemeliharaan standard yang kami awasi sebagai pemilik kenderaan. Nasib baik, membentangkan bateri lain adalah tindakan yang wajar, dan yang kami cadangkan untuk semua DIYers.

Lakukan tanpa bantuan individu lain di tempat letak kereta Sabtu pagi, dan yakinkan bahawa kenderaan anda akan bermula Isnin pagi — dan setiap pagi, walaupun dalam suasana paling sejuk. Inilah cara untuk memisahkan bateri kenderaan dan menghadirkan bateri yang lain.

Sebelum memulakan, jamin anda memilih bateri yang sesuai untuk kenderaan anda.

TUKAR BATERAI KERETA

Periksa manual pemilik kenderaan anda untuk mengetahui zon bateri kenderaan anda. Ruang di dalam motor mengingati beberapa kos tersembunyi untuk pelbagai kenderaan yang lebih segar. Beberapa bateri boleh disusun di ruang kapasiti, di bawah ruas permukaan tanah atau bahkan ditutup dengan baik dari roda sumur.

Perhatikan catatan positif dan negatif dan hubungan yang berbeza yang berkaitan dengan masing-masing. Pos positif mungkin mempunyai plastik merah yang tersebar di atasnya sama seperti sambungan yang dilampirkan kepadanya akan menjadi merah. Terdapat juga gambar “+” yang dilekatkan atau terukir pada bateri, berhampiran pos positif.

Dengan menggunakan sepana, longgarkan mur atau gesper yang menahan terminal negatif dan sambungan ke tiang bateri negatif.

Dengan menggunakan sepana, longgarkan mur atau gesper yang menahan terminal negatif dan sambungan ke tiang bateri negatif.

Kosongkan sistem snap atau pegang yang memegang bateri dan letakkan bahagiannya dan ketepikan agar tidak tertumpah atau hilang.

Lingkar angkat bateri tanpa mengeluarkannya secara luar biasa (bersiaplah, ia hampir tidak penting). Sekiranya tiang disusun di atas bateri, dan bukan sebagai idea dalam retrospeksi, anda boleh menggunakan bateri yang melewati sebatan.

Mempersembahkan BATERI KERETA

Perhatikan terminal yang berkaitan dengan kelengkapan penyambungan bateri untuk memastikannya hebat dan penggunaannya percuma. Sekiranya tidak, sempurnakan dengan menggunakan pemasangan mekanikal pembersih terminal. Instrumen luar biasa terbuka yang sesuai dengan tiang, dengan berus lain yang sesuai di dalam sokongan. Mengepung ini, berus wayar yang besar dapat melakukan tugas. Semakin bersih tulisan dan tangkapan anda, semakin baik dan positif hubungan bateri anda.

Letakkan bateri dengan objektif bahawa pos merah dan positif akan disusun ke terminal positif dan kawasan sambungan.

Tambahan bateri baru. Oleh itu selamatkan dengan sistem snap atau holding yang dikosongkan sebelumnya.

Bersihkan bahagian atas plastik yang menyebarkan tiang bateri dan tunjukkan mesin pencuci penyebaran kaunter di atasnya.

Sapukan sedikit lapisan minyak ke tiang bateri dan terminal sebelum menghubungkan terminal positif ke pos positif terlebih dahulu. Minyak penyebaran yang tidak biasa terbuka untuk menggagalkan kedai penggunaan putih kehijauan yang selesa yang benar-benar dapat melindungi bateri daripada mengecas. Dengan menggunakan sepana, pasangkan penyambung sehingga selesa. Kemudian ulangi untuk pos negatif dan terminal.

Berusahalah untuk menggagalkan bateri. Sekiranya bergerak, betulkan gesper atau struktur penahan. Anda sudah selesai membentangkan bateri kenderaan! Berusahalah dengan bersungguh-sungguh terutama yang dilakukan dan pandu dengan pasti, dengan memahami bahawa anda tidak akan ditinggalkan dengan mengambil kira bateri yang sudah mati.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa murah kl ? Hubungi 019 9671127 untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa murah kuala lumpur yang terbaik. KARLOOP merupakan syarikat yang menyediakan perkhidmatan sewa kereta kuala lumpur di seluruh Malaysia. Hubungi 019 9671127 untuk kereta sewa murah kuala lumpur.